Hold håret sund og lækkert ferien igennem med disse 6 tips

En ferie er naturligvis noget af det, vi holder allermest af. Det giver os ro og ny energi, og det giver os muligheder for oplevelser, som kan berige vores liv.

Men det er ikke altid, at vi kommer hjem fra ferien i den samme stand, som da vi tog af sted. Vi tager måske en smule vægt på, vores hud bliver måske skoldet af solen, og måske får vi også spist noget, som giver os dårlige oplevelser med det indre system.

Vores hår er dog også udsat på ferien. Det får en masse påvirkninger, som det ikke er vant til. Det kan blive tørt og ødelagt af solen. Især hvis du tager steder hen med stærk sol, som Sardinien i Middelhavet

Derudover kan saltvand og klor også skabe problemer for håret. Vi har normalt en god rutine omkring vores hår, som holder det sundt i det landskab, vi er vant til. Men det kan være svært at finde plads til alle vores normale og gode produkter, som vi bruger derhjemme, og det kan være svært at finde frem til de samme gode kvalitets produkter, som virker så godt for os, der hvor vi skal hen. Da markedet ofte er et andet.

Det er ikke rart at komme hjem fra ferien med en ødelagt frisure, som skal genoprettes af en professionel. Men der er dog ting du kan gøre, som giver dig mulighed for at undgå de værste påvirkninger, og som måske vil sørge for, at du kommer hjem på samme måde, som du tog af sted.

I denne artikel vil vi kigge på 6 tips til ting, du kan gøre for at holde dit hår sundt og lækkert igennem hele ferien, og som måske vil sørge for, at du også kommer hjem med det samme sunde hår, du elsker og holder af.

Tørklæder eller solhat

Den nemmeste måde at beskytte sit hår på er ved at dække det til mod solen. Du kan derfor med fordel tage et tørklæde eller solhat med, som kan beskytte håret mod strålingen fra solen. Solen afbleger nemlig ikke kun håret, det udtørrer og gør skade på det. Hvis dit hår bliver holdt i skyggen, undgår du en masse af disse problemer.

Det er naturligvis ikke alle steder, at det kan lade sig gøre, og måske vil du også gerne kunne vise dit flotte hår frem, når du skal på restaurant eller lignende. Der er vel også en af grundene til, at du godt kan lide at holde det sundt og lækkert.

Et godt tørklæde eller en god solhat er dog den nemmeste og billigste løsning at beskytte sit hår på.

Hårprodukter med UV beskyttelse

Hvis du gerne vil vise håret frem, men samtidig gerne vil beskytte det, så det ikke tager skade, så findes der produkter til formålet.

Du kan nemlig både få sprays og stay-in produkter med UV beskyttelse. Disse vil, ligesom solcremen for din hud, give dit hår ekstra beskyttelse, og nogle gange være nok til at dit hår ikke tager skade af den bagende sol. Men det er ikke kun solen, der kan være et problem.

Balsam efter ture i vandet

Saltvand og klorvand er med til at udtørre håret, og bliver det i håret, så vil du opleve, at der kommer ekstra skade.

En god måde at pleje dit hår på er at sørge for at bruge balsam efter en tur i vandet. Uanset om det er en pool, eller om det er havet, du har været i. Balsammen vil pleje og give fugt til dit hår, så dit hår kan holde sig sundt og rask. Brug en god balsam, som du kender, så du er sikker på, at den plejer dit hår på den måde, du ønsker.

Skyl saltvand eller klor ud af håret

Ligesom du skal bruge balsam, når du har været i vandet, så skal du også sørge for, at du får skyllet saltvand eller klor ud af håret efter en dukkert. Bliver det i håret, vil det nemlig være med til at udtørre og gøre skade. Derfor er det altid en god ide, at du så hurtigt som muligt får skyllet dit hår, når du har været ude og svømme. Du skal have det hele ud. I hvert fald hvis du vil have sundt hår, der også er sundt, når du kommer hjem.

Brug ikke olie inden en tur i solen

Det kan være fristende at tro, at olie inden en tur i solen vil beskytte dit hår. Det er dog ofte ikke tilfældet. I stedet vil det gøre skade. Derfor er det altid bedre at bruge et UV produkt, og ikke bruge olie. Olien kan nemlig have en friterende effekt på håret, og dette ønsker du sikkert ikke.

Brug solcreme

Solcreme skal du altid bruge på din hud, men du skal også huske at bruge det til din hovedbund. Samtidig med at du kan bruge det til dit hår.

Hovedbunden er ofte et sted, vi glemmer at putte solcreme, da vi tænker, at det er beskyttet med håret som forsvarsværk. Men din hovedbund kan stadig være udsat. Især hvis du har en frisure, der skiller håret eller lignende, som gør, at din hovedbund kommer til syne. En solskoldet hovedbund vil også være med til at ødelægge dit hår, så brug altid solcreme over hele kroppen, også hovedbunden.

Solcreme kan i nogle tilfælde også bruges i håret, og der er forlydende om, at det kan være med til at undgå, at dit hår bliver bleget af solen. Ønsker du derfor ikke dette, kan du måske med fordel bruge solcreme som middel mod blegede lokker.


 

Menu
Top