Udgivet i Fashion & Lifestyle

Beskyt håret mod sommerens sol, vand og salt - 8 gode råd

Af Hairspray.dk

Sommeren er for alvor på vej. Inden længe titter solen frem, og vi kan atter nyde dens varme stråler. For mange betyder sommeren solbadning, ferie og havdyp. Er du en af dem, der elsker at bade i både sol og vand, så snart sommeren melder sin ankomst, er der dog noget, du skal være særligt opmærksom på - nemlig dit hår!

Håret kan desværre tage enorm skade af både sol, vand og salt, hvis ikke man beskytter det godt. Dette gælder uanset, om du spenderer din sommer ved Danmarks strande eller på stranden på Playa del Ingles. Herunder får du hele 8 gode råd til, hvordan du beskytter dit hår mod sommerens mange prøvelser.

Benyt solbeskyttende hairspray

Solen er ikke kun skadelig for huden, men er det også for håret. Derfor er det vigtigt, at du beskytter det ekstra godt om sommeren, hvor solens stråler er på deres højeste. En af måderne hvorpå, du kan beskytte dit hår mod solen, er ved at benytte solbeskyttende hairspray. Da alle har forskellige hårtyper, er det svært at vurdere, hvilken hairspray, der fungerer bedst for lige netop dit hår.

Der er dog et par grundregler, man ikke kan gå galt i byen med, når man vælger hairspray. Noget af det vigtigste, man skal huske, når man vælger hairspray, er, at den skal indeholde en masse fugt og solbeskyttelse. Der findes mange forskellige hairsprays på markedet, så her er det bare med at gå på jagt efter den, der passer bedst til dit hår.

Køb en solhat

Vil du gerne beskytte dit hår mod solens stærke stråler om sommeren, kan det være en fordel at købe en solhat. Du tror måske, at dette ikke kan gøres fashionabelt, men her tager du fejl! Der findes nemlig et hav af forskellige, fine solhatte på markedet, der er både funktionelle og fashionable.

Solhatten beskytter ikke kun dit hår, men også din hovedbund. Dette er essentielt, da det ofte er hovedbunden, der bliver skadet mest af solens stråler. Vil du let, effektivt og billigt beskytte både dit hår og din hovedbund mod solen, er det altså en solhat, du skal ud at have fat i! Solhatten er desuden en fordel for dig, der ønsker at skåne dit ansigt for solen.

Lad håret hænge frit

Rigtigt mange tror, at man beskytter håret bedst om sommeren ved at sætte det op i en stram knold. Dette er dog ikke tilfældet! Faktisk kan det skade dit hår langt mere at være i en stram opsætning fremfor at hænge løst. Håret er som oftest meget tørt om sommeren, og det vil derfor kun tage yderligere skade, hvis du sætter det op i en stram opsætning.

Derudover vil dit hår i en stram knold have svært ved at ånde og få fugt. Dette er noget, håret har ekstra stort behov for om sommeren. Det er altså absolut bedst, at lade håret hænge frit, når uv-indekset er på sit højeste.

Vask hår inden du bader i poolen

Solen er ikke det eneste, der kan skade dit hår. Kemikalier, som eksempelvis klorin, kan også være ekstremt skadeligt for dit hår. Rigtigt mange nyder et dyp i poolen om sommeren - nogle flere gange om dagen! Selvom dette kan være rigtigt hyggeligt og afslappende, kan det ende med at have store konsekvenser for håret, hvis man ikke tager sine forholdsregler. Klorin kan nemlig ikke kun skade dit hår, og gøre det tørt og spaltet, men kan også give dig misfarvninger. Vil du beskytte dit hår mod den skrappe klorin, skal du huske at vaske håret, inden du bader.

Det naturlige vandlag vil forhindre håret i at absorbere klorinen i vandet. Bader du regelmæssigt i pools og badebassiner med klorin, kan det desuden være en fordel at gøre brug af skrappere midler. Du kan eksempelvis investere i diverse forskellige balsammer og shampoos, der beskytter håret mod klorinen. Du kan selvfølgelig også vælge den billigste løsning: hold håret væk fra poolvandet, ved at sætte det op. Dette kan være en alternativ løsning, hvis man ikke har diverse produkter ved hånden.

Tilfør håret en masse fugt

Som tidligere nævnt må du ikke sætte håret stramt op om sommeren, da dette kan være med til at fjerne ilttilførssel og fugt til håret. Vil du dog alligevel gerne sætte håret op, uden det bliver skadet, kan du med fordel tilføre håret en masse fugt. Håret har generelt godt af en masse ekstra fugt om håret.

Du kan tilføre håret fugt på flere forskellige måder. Du kan blandt andet tilføre håret fugt med en hårmaske. Vælger du denne løsning, er det vigtigt, at du vælger en hårmaske, der indeholder en masse lækre olier og proteiner. Dit tørre og slidte sommerhår vil uden tvivl takke dig for en hårmaske indimellem!

Drop hårfarven

Der er ingen tvivl om, at det kan være enormt fristende at gøre håret sommerklar med en omgang farvning. Hårfarvningen kan dog ende med at gøre langt mere skade end gang! Som du allerede ved, har håret brug for en masse ekstra fugt og proteiner om sommeren. Hårfarve indeholder en række forskellige kemikalier, som udtørrer håret markant. Sammen med den skarpe sol kan kemikalierne altså ende med at udtørre dit hår totalt. Dit hår er allerede på overarbejde om sommeren, og en ekstra hårfarvning hjælper bestemt ikke på det!

Beskyt hovedbunden

Som førnævnt er det ikke kun håret, der tager skade af solens stråler, men det samme gør hovedbunden også. Hvert år oplever et hav af danskere at blive solbrændte og solskoldede i håret. Det lyder måske rimelig harmløst, men det kan være rigtigt smertefuldt og skadeligt! Det kan tage lang tid for hovedbunden at hele og komme sig 100 procent.

Derfor er det altså rigtigt vigtigt, at du beskytter hovedbunden bedst muligt, når sommeren rammer. Du kan som tidligere nævnt bruge en solhat til formålet, men du kan også vælge at investere i diverse forskellige produkter. Vælger du at investere i hovedbundsprodukter, er det vigtigt, at de indeholder SPF og en smule fugt.

Bliv i skyggen

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du beskytte dit hår mod sommerens sol, vand og salt ved at blive i skyggen. Ja, det kan være rigtigt kedeligt, men det er altså den eneste måde, du virkelig kan beskytte dit hår på! Vil du gerne skåne dit hår, men sole resten af kroppen, kan du medbringe en lille paraply til det sted, du soler dig. På denne måde er du 100 procent sikker på, at dit hår forbliver sundt og lækkert.

Find det du mangler på hairspray.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 3.114 produkter fra mere end 143 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 6.608 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-18 08:44:19.

27
Produkttyper
3.114
Produkter
115
Brands
143
Forhandlere
6.608
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.