Udgivet i Fashion & Lifestyle

5 gode råd til at passe på håret når du er meget i vandet

Af Hairspray.dk

Sommeren er over os, og er du en rigtig vandhund, vil du højst sandsynligt tilbringe en masse tid i bølgerne på de varme dage, der kommer. Hvis ikke vejret er til det, tager du måske et smut i svømmehallen i stedet. Men uanset hvor du svømmer, er det vigtigt, at du passer godt på dit hår, så det altid er sundt.

Du får herunder 5 råd til, hvordan du bedst muligt tager dig af dit hår, hvis du tilbringer meget tid i vandet.

Brug solhat og badehætte

Svømmer du ofte i klor eller saltvand, er en badehætte et must. Badehætter giver nemlig 100 procent beskyttelse mod både klor og saltvand og kan fås i et utal af farver og designs. Hvis din forfængelighed dog lider under badehætten, kan du i stedet massére en super fugtgivende leave-in kur ind i dit hår og sætte det op i en knold.

Der skal faktisk ikke mere end 15 minutters sol til, før dit hår tager skade. Skån derfor både dit hår og din hovedbund med en solhat eller et tørklæde, når du igen lægger dig på stranden. Har du glemt tørklæde eller hat, hjælper det også at sætte dit hår op. På den måde får længden mindre sol.

Beskyt lokkerne mod solens UV-stråler

Er du ofte at finde på stranden i sommermånederne, skal du huske at beskytte både din hud og dit hår mod solens stråler. Da UV-stråler særligt reflekteres i vand, gælder det også, når du bader, så dit hår ikke bliver skadet.

Investér i en hårolie eller -serum med UV-filter, som du kan påføre håret, inden du solbader. Hvis du har farvet hår, skal du være ekstra opmærksom på at beskytte det med en fugtgivende olie specifikt til farvet hår.

Har dit hår tendens til at kruse, når det tørrer, kan du ligeledes få UV-beskyttende produkter, der afhjælper det.

Vask håret med koldt vand efter strandturen

Når du tilbringer tid i solen, vil dine hårstrå stå åbne. Derfor er det super vigtigt at skylle håret i koldt vand, når du kommer hjem. Det hjælper med at lukke skællaget, der holder på både fugt og protein.

Skylning af håret gælder også, hvis du har badet i saltvand. Inden du bruger shampoo og balsam, bør du fylde en balje med vand og bade håret i det i et minuts tid. Så opløser du saltet, hvorved du undgår udtørrende saltaflejringer.

Når du bader i salt- eller klorvand, vil du ofte opleve, at dit hår bliver filtret og svært at rede ud. Det er derfor også vigtigt at have den rigtige hårbørste, så håret ikke knækker ved udfiltring.

Pas ekstra godt på blondt og afbleget hår

Har du blondt eller afbleget hår, skal du være ekstra påpasselig med at udsætte lokkerne for klorin. Klorin kan nemlig give et grønt skær, som du helst vil undgå. 

Er skaden dog sket, kan du opløse tre Treo-tabletter i en balje vand og dyppe håret her i. Treo’erne indeholder nemlig en syre, der renser farven og fjerne det grønne skær.

Hvis dit hår allerede er kemisk skadet eller solskadet, kan klorin udtørre dit hår endnu mere, hvilket kan resultere i hårstrå, der let knækker.

Men du behøver slet ikke at undgå swimmingpoolen eller svømmehallen. Hvis du skyller dit hår i rent vand, inden du hopper i, forhindrer du i større grad, at håret suger klorinen til sig. Og så husk desuden endnu en gang at skylle håret rigtig grundigt med vand efter svømning.

Tag et smut til frisøren

Har vandet og solen været meget skadende for dit hår eller ødelagt din afblegning, så du ikke selv kan rette op på det, kan en tur til frisøren være din redning.

Dog bør du vente, til sommeren er helt slut. Så sikrer du, at solen ikke ødelægger dit hår og hårfarve igen. Det ville være rigtig synd og kan blive en dyr omgang for dig.

Find det du mangler på hairspray.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 3.114 produkter fra mere end 143 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 6.608 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-18 08:44:19.

27
Produkttyper
3.114
Produkter
115
Brands
143
Forhandlere
6.608
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.